Seura

Va-jutsu ry on Keravalla toimiva ju-jutsu seura. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää budo- / kamppailulajiharrastajien harrastusmahdollisuuksia. Yhdistyksen kaiken toiminnan perustana ovat puhtaan liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Va-Jutsu ry:ssä harjoitellaan Jiyu-ryu ju-jutsu (free style ju-jutsu) -tyylisuuntaa. Seura ei tunnusta ketään erityistä henkilöä tai minkään lajin mestaria ulkopuoliseksi pääopettajakseen, vaan seuran politiikkaan kuuluu avoin suhtautuminen kaikkiin lajeihin ja tyylisuuntiin ilman velvoittavaa sitoutumista mihinkään niistä. Tämä selittää osittain tyylisuunnan nimen jiyu-ryu (vapaa-tyyli/ koulukunta)

Seuran pääopettaja toimii yli 35 vuoden kokemuksen kamppailulajeista omaava sensei Marko Kallio. Kalliolle myönnettiin kesällä 2018 jujutsun 6. danin vyöarvo. Kalliolla on myös muita korkeita vyöarvoja, kuten judosta 4. danin arvo ja aikidosta 1. dan vyöarvo.

Seurassa toimivat muut ohjaajat ovat myös pitkän linjan budo- ja kamppailulajiharrastajia. Seurassa on keskimäärin noin 90 lajin harrastajaa, joista suurin osa on aikuisia. Yleisten harjoitusten lisäksi on myös vielä omat ryhmät Leideille ja matalamman kynnyksen treenaajille (Vempparyhmä).

Va-Jutsu ry toimii yhteistyössä monien kamppailu-urheiluseurojen kanssa. Jatkuvaa yhteistyötä on ollut mm. jujutsuseura Porvoon Tora ry:n kanssa ja nyttemmin 2015 alusta Va-Jutsu ry ja judoseura Keravan Bodonos ry ovat aloittaneet yhteistyön. Bodonos ry:n kanssa aloitamme 19.1.2015 ensimmäisen yhteisen peruskurssin. Kurssilla opitaan sekä judoa, että jujutsua. Kurssin päätteeksi on mahdollisuus suorittaa molemmista lajeista keltainen vyö.

 

Va-jutsu järjestää myös räätälöityjä itsepuolustus- / voimankäyttökoulutusta yrityksille ja yhteisöille. Ota yhteyttä niin järjestetään toivotunlainen koulutus.


Va-Jutsu ry on Suomen Jujutsuliiton jäsenseura. http://www.jujutsuliitto.fi/