Kysymyksiä ja vastauksia

Kuinka nopeasti voin saavuttaa mustan vyön?

Lähtökohtaisesti tämä on väärä motivaattori kamppailulajin aloittamiseen. Vyön saavuttaa aktiivisella harjoittelulla aikanaan - sitten kun siihen on valmis. Musta vyö on kuitenkin vasta indikaattori siitä, että vaatimustenmukaiset perustekniikat on opeteltu. Siitä se treeni sitten alkaa! Periaatteessa todella aktiivisella harjoittelulla mustan vyön voi saavuttaa nopeimmillaankin noin 7 vuodessa.

Voinko maksaa Smartum liikuntaseteleillä?

Kyllä. Seteleillä maksaessasi ota tarvittava määrä mukaan harjoituksiin niin voit suorittaa maksun jollekin ohjaajalle.
Lisäksi on mahdollisuus maksaa Smartum verkkomaksulla ja ePassilla.

Kuinka nuorena voi aloittaa harrastuksen?

Tällä hetkellä ikärajana on 15 vuotta. Ikäraja on asetettu oikeastaan sen takia että lasten fyysiset koot saataa olla hyvinkin suuria, joten yhdessä harjoittelusta voi tulla hankalaa. Kannattaa ottaa yhteyttä ryhmän vetäjiin ja keskustella asiasta tarkemmin.

Voinko minä alkaa harrastamaan jujutsua?

Kyllä voit! Jujutsu harrastamisen voit aloittaa ikään, sukupuoleen tai fyysiseen kuntoon katsomatta. Jos pystyt liikkumaan ja olet perusterve, jujutsun aloittamiselle ei ole estettä.

Pitääkö alussa olla kova kunto?

Ei. Peruskurssilla lähdetään ihan perusteista ja varsin verkkaiseen tahtiin. Kunto kehittyy pikkuhiljaa.

Saattuuko lajissa paljon vahinkoja?

Ei! Kamppailu-urheilu on itseasiassa hyvin turvallinen harrastus. Pieniä revähdyksiltä, venähdyksiä tietenkin voi aina sattua kuten missä tahansa muussakin urheilulajissa ja välillä sattaa pieni mustelmakin tulla. Treenauksen on kuitenkin tarkoitus olla miellyttävää ja turvallista, joten kanssaharjoittelijat otetaan hyvin huomioon - ketään ei ole tarkoitus satuttaa. Harjoituksen kovuutta voi itse säädellä harjoituskaverin kanssa sopimalla. Tosi kovaakin on siis lupa treenata jos se kaverille sopii!! :)