top of page

Erilainen, erikoinen, opettavainen ja muistoihin jäävä vuosi 2020

Jujutsu on lähikontaktilaji. Tänä vuonna on vannottu etäisyyden ja turvavälien nimeen. Se on toki vaikuttanut kaikkeen kamppailu-urheiluun, mutta silti olemme onnistuneet toimimaan koko vuoden vallitsevien sääntöjen mukaisesti. Taloudellisesti vuosi on ollut hankala, mutta olemme toistaiseksi selvinneet nipin napin. Kiitos siitä kuuluu sekä uskollisille harrastajille että myötämieliselle vuokranantajallemme.Kun sydän sykkii jujutsulle, niin vaihtoehtona ei ole koskaan lopettaminen, vaan mukautuminen olosuhteisiin.

Budolajeihin kuuluu puhtaus, turvallinen harjoittelu ja toisten huomioiminen itsestäänselvyytenä, joten oikeastaan suurin muutos on ollut rajoitettu ryhmäkoko ja saman parin kanssa treenaaminen.

Kävijämääriä on valvottu ja treenivälineitä putsattu entistä ahkerammin.


Tänä vuonna saatiin ennen poikkeusoloja järjetettyä kaksi leiriä, ja kesällä rajoitusten höllennyttyä vielä yksi merkittävä juhlaleiri. Pääopettajamme Shihan Marko Kallio juhlisti 40-vuotista uraansa budo-lajien parissa.

Kevään, kesän ja lämpimän syksyn ansioista treenejä järjestettiin ennätysmäärä ulkona. Ohikulkijoilla riitti Keravan Kytömaan suunnalla ihmeteltävää, kun jujutsupukuiset harrastajat ottelivat nurmikolla.Tämänkin vuosi toi kaikkein sisukkaimmille ansaitusti 12 uutta vyöarvoa. Se on tarkoittanut uusilla säännöillä treenaamista ja enemmän oman ajan käyttämistä, kun yhteisiä treenejä on ollut rajoitetusti.

Tuntuu, että dojolla on hitsauduttu entistä enemmän yhteen kaikille rakkaan asian äärellä. Nauru ja tekemisen ilo ovat juuri nyt herkemmässä kuin koskaan. Tällä hetkellä voittajafiiliksen saa jo pelkästään osallistumisen mahdollisuudesta.


Seuran syyskokouksessa toimintasuunnitelma ensi vuodelle sisälsi monta ”ehkä” ja ”jos” -sanaa. Silti suunnittelemme kevätlukukautta iloisin ja toiveikkain mielin. Vierailevat vetäjät ja yhteiset leirit ovat odotetumpia kuin koskaan ennen. Uudet harrastajat ovat tervetulleita mukaan samoin kuin ne, jotka ovat pitäneet taukoa treeneistä.

Toivotamme kaikille harrastajille, ystäville ja yhteistyökumppaneillemme hyvää tulevaa vuotta 2021 ja vilkutamme iloiset heipat menneelle vuodelle!Vuoden 2020 jujutsukaksi valittiin pitkän linjan harrastajamme Petri Lehtimäki 1. dan. Petri on pidetty herrasmiesmäinen treenaaja, joka ottaa aina kaikki huomioon. Ahkera ja sitoutunut harrastaja, jolla on hymy herkässä. Onnea Petri!Lämmin kiitos yhteistyöstä:

Manta Kokkonen 5. dan, Tikkurilan judokat

Jaana Vesterinen 5. dan, Shukokai karate

Veijo Hätinen 4. dan, Sawo fighters

Markku Whisky Silanto 2. dan, Tora Porvoo


Ystävyysseurat:

Porvoon Tora

Bodonos

Sandokai Aikido

Sawo Fighters

Combat Sankukai


Sponsorit:

LVI-Trio

LVI-Dahl

Teerilä Oy

Keravan kaupunki

Keravan Selkäpiste

Keravan Tanssiopisto


Yhteistyöterveisin

Vajutsu ry:n hallitus ja harrastajat

bottom of page