top of page

Va-Jutsu ry:n Aikido-jaos

Aikido (harmonisen voiman tie) on nykyaikainen japanilainen budolaji, jonka kehitti japanilainen Morihei Ueshiba 1900-luvun alkupuolella. Teknisesti tärkein vaikuttaja aikidolle on ollut Daito-ryu aikijujutsu.


Aikidolle ominaista on hyökkääjän voimaan ja liikkeeseen mukautuminen ja sen hyväksikäyttö johdattamalla. Aikidon kehittäjä Ueshiba painotti opetuksessaan myös lajin henkisiä puolia ja pyrkimystä rauhaan.


Tekniikoiden tavoitteena ei ole vastustajan voittaminen, vaan hänen hyökkäystahtonsa nujertaminen. Harjoittelussa tämä näkyy tekniikoiden joustavassa pehmeydessä - aikidossa vastustajaa ei pyritä vahingoittamaan.

Perustekniikoihin kuuluvat sidonnat, heitot ja asetekniikka. Osallistujat voivat olla seisaaltaan, polviltaan tai hyökkääjä seisoo ja puolustautuja on polvillaan. Edistyneemmät oppilaat voivat harjoitella useaa samanaikaista hyökkääjää vastaan ja kokeilla muita vaikeampia tekniikoita. Tyypillisiä aseita lajissa ovat noin 130-senttinen puukeppi (jo), kuminen tai puinen harjoituspuukko (tanto), sekä puinen harjoitusmiekka (bokken).

Aikido-jaoksemme tyylisuunta on Aikikai Aikido.


Mukaan voi tulla koska vain.


Aikido harjoitukset:

  • keskiviikkoisin klo 17.30–18.30

  • torstaisin klo 17.30–18.30


Vetäjänä Kari Mantere 5. dan, Shidoin


Comments


bottom of page